Kysymys:

Onko missään tullut esille asia, että jos Saksasta tuodun auton vie takaisin ja vaihtaisi sen toiseen niin miten verottaja tähän suhtautuu saako siitä jotain veroa takaisin. Tämä varmasti kiinnostaa varsin monia autontuojia.

Tapio Ketonen:

Kyllähän tuo on tullut esiin vähän joka yhteydessä, että autoveron maksaminen on pääosin yhdensuuntainen toimenpide, raha kulkee vain verottajan suuntaan. Veroa ei kuitenkaan saa takaisin, enkä usko, että sellaista muutosta kovin helposti tuleekaan, että maasta vietävästä autosta maksettaisiin veronpalautusta.

Tuo palautusasia on paljon laajempi kuin mihin kysymyksessäsi viittaat. Jos palautusta ryhdytään maksamaan, sitä pitää silloin maksaa kaikista autoista, joista on maksettu autoveroa. Veronpalautus taas johtaisi moniin uusiin ilmiöihin ja ilman muuta olisi melkoinen menoerä valtiolle.

Esimerkiksi vakuutusyhtiöiden kannattaisi tehdä niin, että jos auto vaurioituu kolarissa lunastuskuntoon, yhtiö ostaisi auton ja myisi sen edelleen ulkomaiselle tytär- tai sisaryhtiölleen. Tällöin yhtiö saisi autoverosta ainakin osan pois, ja tämä vähentäisi korvauskuluja. Nythän lunastettujen ja romutettujen autojen autoveron jäännösosuus jää valtiolle lahjaksi. Olisi siitä sekin etu, että vaurioitunut auto kannattaisi entistä useammin lunastaa ja romuttaa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.