Kysymys:

Vaimon Escort 1.8 -96 käynnistyy toisinaan huonosti lämpimänä. Pari kertaa ei käynnistynyt ollenkaan. Lähti kuitenkin hyvin käyntiin pienellä tönäisyllä ja mäkistartilla. Startti vaihdettu uuteen ja akunkengät putsattu. Pyörittää startatessa hyvin, mutta välillä ei edes yritä käynnistyä, mutta mäkistartilla heti kun kone vähän pyörähtää. Muuten toimii OK, ei käyntihäiriöitä. Epäilen käynnistyksen eston oikuttelua, mutta kun tönäsemällä lähtee?

Tapio Ketonen:

Etteivät vain suuttimet vuotaisi. Se voi aiheuttaa, että seistessä imusarjaan valuu bensaa. Niinpä alkuvaiheessa seos on jo valmiiksi liian rikas, ja jos käynnistettäessä suuttimet alkavat työntää lisää bensaa, niin johan tulpat kastuvat. Jos käynnistät mäkistartilla, suihkutus ehkä käynnistyy vähän myöhemmin, ja se riittää. Tämä nyt on vain yksi arvaus.

Joskus takavuosina kohtasin sellaisenkin ilmiön, että kone ei käynnistynyt siksi, että startatessa jännite laski llian alas, eikä kipinä ollutkaan riittävän voimakas. Näin voi käydä, jos tulpat ovat vanhat tai sytytyskaapelit huonot. Tällöin kyllä ongelmia esiintyy myös kylmänä.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.