Kysymys:

Kerropa,Ketonen. Satuin vilkaisemaan autoni renkaita ja humasin, että ne(kaikki neljä)olivat ulkoreunasta ihan sileät.Auto on neliveto WW-Passat-99. Olen ajanut näillä renkailla n:25000km. Kuluuko liian nopeasti. Mitkä renkaat seuraavaksi? Haluan hiljaiset ja kestävät.

Tapio Ketonen:

Oli ajomatka mikä tahansa, jos renkaat kuluvat ulkosyrjistään, jossakin on vikaa. Ellei autolla ole ajettu julmetusti rata-ajoa, pyöränkulmissa on vikaa.

Tuo Passat alkaa olla jo siinä iässä, että ainakin sen etupään nivelet alkavat olla loppuun kuluneet. Suosittelen, että tutkitutat asian ja yrität taistella auton kuntoon takuukorjauksena. Passatien etupään nivelet kuluvat luvattoman nopeasti, täällä A-lehdissä erääseen neliveto-Passatiin jouduttiin etupäähän tekemään iso remontti n. 43.000 km jälkeen. Onneksi kyseessä oli leasingauto.

Koska en tiedä, mikä rengas sopii parhaiten neliveto-Passatiin, eikä minulla ole mikään rengafirma sponsorinakaan, en osaa antaa vastausta kysymykseesi seuraavista renkaista. Lähtökohta kuitenkin on, että pyöräkulmien pitää olla kunnossa, ennen kuin alle kannattaa asentaa minkäänlaisia kumeja.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.