Kysymys:

Miksi pidätte näin epätäsmällistä käytettyjen autojen hinnastoa? Tunnen suorastaan itseni huijatuksi kun olen vihdoin onnistunut kirjautumaan palveluunne (oli varsin ongelmmallista) Hinnoista puuttuu kokonaan automerkkejä, typpiversioita jne.

Lehden tilaajana en saanut mitään hyötyä verkosta, koska sama puutteellinen lista on jo lehdessä. Missä ovat hintatiedot mm. Jeep Grand Cherokee tai Audi A4 Turbosta. 1.8 ei ole sama auto.

Odotan pikaista vastausta henkilökohtaisesti, en lehden tai verkon sivuilla. Odotan myös palvelunne kehittämistä.

Tapio Ketonen:

Minun puolestani saat odottaa henkilökohtaista vastausta aivan rauhassa. En lähde vastailemaan tällaisiin juttuihin muuten kuin netissä.

On totta, että käytettyjen autojen hinnastosta puuttuu malleja ja jopa merkkejä. joitakin malleja sinne on turha odottaakaan ilmaantuviksi, esimerkkinä juuri vaikkapa tuo Grand Cherokee. Jos automalli on sieltä harvinaisemmasta päästä kuten esimerkiksi tämä mainittu malli on, sen hinnan muodostuminen on enemmän satunnaista kuin yleisempien mallien.

Grand Cherokeen vuosittaiset rekisteröinnit ovat kymmenen vuoden aikana olleet keskimäärin alle 40 autoa vuodessa. Huippuvuosi oli 2000, tuolloin rekisteröitiin 86 autoa, vuonna 1994 vain 20. Nämä ovat niin pieniä määriä, ettei autoista riitä kovin monta yksilöä vaihtoautomarkkinoille. Ja kun tämä on tilanne, ei liioin ole saatavana riittävästi tilastotietoa pyynti- ja kauppahinnoista.

Audi A4 1.8 Turbon kohdalla tilanne on toki toinen. Autoja on runsaammin, joten periaatteessa sen hinta olisi jo laskettavissa markkinahavaintojen perusteella. Lehdessä on kuitenkin karsittava mukaan otettavien mallien määrää, siksi listalla ei ole läheskään kaikkia malleja, jotka siellä lukumäärän perusteella voisivat olla.

Tuulilasin verkkopalvelussa julkaistava hinnasto on käytännössä sama kuin lehdessäkin. Olisihan se toki mukavaa, jos ilmaisessa palvelussa julkaistaisiin laajemminkin tietoa, mutta valitettavasti tälläisen hintatiedon tuottaminen ei ole ilmaista, siihen tarvitaan todella paljon työtä ja osamistakin. Tästä syystä en oikein jaksa ymmärtää moisia höpinöitä huijatuksi tulemisesta.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.