Kysymys:

Onko niin että tulli ei maksa autoverovalituksesta korkoa 9 prosentin mukaan siitä asti kun valitus on tehty? Auto on verotettu 0609 2002, valitus tehty toukokuussa 2003! Miksi tulli ei maksa invalidiveroa saaneille liikaa perittyä osaa pois?

Tapio Ketonen:

Autoverovalituksesta ei makseta mitään. Jos valitus menee läpi ja liikaa perittyä veroa palautetaan, Tulli maksaa palautetusta verosta nykyisin vuotuista korkoa vain 0,5 %, käytännössä siis ei mitään. Korko maksetaan veron maksupäivästä lähtien liikaa perityn veron palautukseen saakka. Tarkempaa tietoa asiasta löytyy Tullin nettisivuilla osoitteessa www.tulli.fi.

Oli autovero määrätty millä perusteella tahansa, liikaa peritty ja maksettu vero palautetaan, jos valitus hyväksytään. Mahdollinen palautus tapahtuu kuitenkin vasta valituksen käsittelyn jälkeen. Käsittelyaikojen pitäisi olla jo lyhenemään päin. Itse sain vuonna 2000 tekemäni valituksen perusteella palautusta tuodusta Mersusta viime keväänä, siis miltei neljän vuoden päästä valituksesta. Ne herrojen kiireet ovat tuollaisia.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.