Kysymys:

Omistan 1,8 Trend C-Maxin ja auto on todella kaunis, mutta olisi vielä varmaan kauniimpi Fordin urheilullisella jousituksella ja 16/17 tumman aluvanteilla ja leveämmillä renkailla (vakio 15 teräs 195/65). Onko kokemuksia ko auton madalluksesta, tuskin ajo-ominaisuudet ainakaan kärsivät vai mitä ?

Tapio Ketonen:

Kokemuksia ei nimenomaan C-Maxista ole, mutta auton madaltaminen eli lyhyempien ja jäykempien jousien asentaminen ilman muuta heikentää mukavuutta. Sama vaikutus on vannekoon suurentamisella - tällöin pitää renkaat vaihtaa matalampiprofiilisiksi, jotta pyörän läpimitta ei suurenisi. Matalampi ilmatila vähentää renkaan joustoa, joten entistä pienemmät epätasaisuudet tuntuvat korissa ja autossa olijoissa.

Matalampi rengasprofiili tekee ohjautuvuuden terävämmäksi. Se myös saa auton reagoimaan terävämmin eli vetelemään tien urissa. Joillakin autoilla tämä ilmiö on vähäisempi, joillakin muutos tekee autosta miltei sietämättömän vetelijän.

Mutta mitäpä turhamainen ihminen ei olisi valmis kärsimään, jos hän uskoo, että auto on muutosten jälkeen paremman näköinen, ja että häntä tästä syystä kunnioitetaan ja arvostetaan enemmän!

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.