Kysymys:

Ihan jatkoksi tuohon ruosteenestokäsittelyyn, on suorastaan liikuttavaa, kuinka automyyjät kirkkain silmin vannovat, että "meidän merkki ei ruostu", ja että mitään lisäkäsittelyjä ei tarvita.

Olisi hauska nähdä sekin 20 vuotta vanha mersu, jonka korjaavat takuuseen joskus vuonna yks ja kaks.

Lisäkäsittely ei poista takuuta, paitsi jos porataan lisäreikiä, kuten kerrottiinkin. Kyllä itse olen sitä mieltä, että jos autoa meinaa pidempään pitää, kannattaa se suojauttaa. Muuten, neljä vuotta "vanha" auto ei mielestäni ole kovinkaan vanha!

Tapio Ketonen:

Olisi mielenkiintoista nähdä, mihin malliin myyjän suu menisi, jos joku viitsisi hankkia todistajat tuolle lausunnolle, ja sitten kun auto on ruostunut, haastaisi myyjän oikeuteen valheellisen tiedon antamisesta kaupanteon yhteydesssä!

Itse asiassa edes lisäreikien poraaminen ei voi poistaa takuuta paitsi silloin, jos ruostuminen on alkanut näistä rei'istä. Se taas on helposti ja kiistatta saatavissa selville. Sinänsä autojen puhkiruostumattomuustakuu on pääosin aika lailla tyhjänpäiväinen, se korvaa vaurioita äärimmäisen harvoin. Perusvaatimus on, että ruoste tulee sisältä päin, maalipinnan tulee olla hyvin vahattu ja virheetön, jotta takuu korvaisi yhtään mitään.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.