Kysymys:

Olen lähdössä Keski-Eurooppaan. Jos ostan auton sieltä, mitä kaikkia papereita minun täytyy saada mukaani sieltä, mikäli aion rekisteröidä ko auton Suomessa?

Tapio Ketonen:

Rekisteröintiin tarvitaan:

Auton kauppalasku tai ostokuitti

Auton rekisteriote tai vastaava dokumentti, josta ajoneuvon tiedot käyvät ilmi. Saksassa tämän dokumentin nimi on Fahrzeugbrief.

Dokumentti, josta selviää, että auto on poistettu lähtömaan ajoneuvorekisteristä. Saksassa tämä merkitään Fahrzeugbriefiin. Samalla Fahrzeugbriefistä leikataan kulma pois.

mikäli auto on vanhempi kuin vuosimallia 1998, eli sillä ei ole EY-tyyppihyväksyntää, usein tarvitaan todistus auton vaatimustenmukaisuudesta. Se kannattaa hakea Saksassa paikallisestä TÜV:n toimipaikasta, koska sen saa nopeammin ja halvemmalla kuin suomalaiselta maahantuojalta. Aina tätä ei vaadita, mutta jos katsastaja haluaa olla hankala, hän voi sitä vaatia.

Jos katsastusmies tykkää olla hankala, hän voi vaatia uudemmaltakin eli EY-tyyppihyväksytyltä autolta CoC- eli vaatimustenmukaisuustodistuksen. Tämän saaminen Saksasta voi olla hankalaa, mutta esimerkiksi Mercedes-Benzeissä se tulee uuden auton asiapaperien mukana, joten kannattaa tutkia, onko CoC-todistus säilynyt tallessa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.