Kysymys:

Kerropa,kun luin heinäkuun lehden kuukauden shokkia, niin mitäpä jos mulla olisi käynyt samanlainen asia, paitsi että kukaan ei onneksi kuollut,enkä mennyt metsään, vaikka taka-akselin poikittaistuki repeytyi osa pohjapalkkia mukanaan, syynä ruosteisuus, ja kuukausi aikaisemmin auto oli läpäissyt katsastuksen.
Ai niin, se kysymys...niin että kukapa se onkaan maksaja tässä minun tapauksessani..

Tapio Ketonen:

Maksajasta ja vastuun ottajasta ei ole mitään epäselvyyttä. Auton omistaja ja kuljettaja ovat vastuussa siitä, että auto on liikenneturvallisessa kunnossa. Jos auto ei ole määräysten mukaisessa kunnossa, sakon saa kuljettaja.

Mutta ei tapauksesta katsastajakaan välttämättä pääse aivan noin vain. Kyllä hän on selvästi tehnyt työssään virheen, ja jos virhe on vakavaa luokkaa, siitä seuraa jonkinlainen rangaistus. Katsastajien työtä valvoo Ajoneuvohallintokeskus.

Sinänsä tällaisessa tapauksessa katsastustoiminta ei ole täyttänyt niitä vaatimuksia, joita sille on oikeutettua asettaa. Tarkoitushan olisi, että puolueeton ja asiantunteva taho tutkisi riittävä usein auton kunnon nimenomaan tällaisten tapausten välttämiseksi.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.