Kysymys:

Minulla on VW golf 1.6 aut. vm03. Ajettu n 17.500km. Autolla lähdettäessä ajamaan ei D,3,2 vaihteet mene heti päälle,vaan auto kerkee valumaan jarrun nostamisen jälkeen. On paha talvella. Autoon vaihdettu takuuna uusi laatikko jonka seurauksena 1-vaihde menee heti päälle mutta muut eteenpäin vaihteet ei.

Maahantuonnissa sanottu että tämä on auton ominaisuus eikä korjata enää. Minusta ei voida puhua ominaisuudesta kun muissa samanmallisissa ei tällaista ilmene. Autolla on takuu vielä voimassa ja merkkiliike yrittää hoitaa vielä asiaa. Mitä sitten jos hekin nostavat kädet pystyyn ja sanovat sen olevan ominaisuus?!

Tapio Ketonen:

Vaadi, että auto korjataan samanlaiseksi kuin muutkin vastaavat, eihän tuossa sen kummempaa ole. Jos merkkikorjaamo on vian todennut, niin asian pitäisi olla selvä. Ellei merkkiorganisaatio vapaaehtoisesti halua laittaa autoa kuntoon, lienee syytä kääntyä kotipaikkakuntasi kuluttajaneuvojan puoleen. Ensisijainen vastapuolesi on auton myynyt liike. Niinpä kannattaa hankkia jostakin todistaja, joka vahvistaa, että merkkikorjaamo on myöntänyt vaihteiston toiminnan olevan puutteellista.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.