Kysymys:

Ostin viime kesänä BMW 316i:n 11/02 40tkm. Autossa on tehdasasennettu matkapuhelintelakka Nokian 6210/6310-puhelimelle lisäantenneineen. Hommasin siis itselleni moisen puhelimen myös, että tehtaan handsfree-paketin saisi pelaamaan.

Kun se päivä koitti, että sain puhelimeni siihen telakkaan pistää, niin sen kentät heikkenivät huomattavasti! Eli puhelimessa oli esim. täysi kuuluvuus, niin tolpat laski jopa nollaan. Tämä todella häiritsevä ominaisuus(??) katkaisee puheluita verkon puutteen vuoksi. Olen vienyt auton merkkihuoltoon ja heivät osanneet tehdä asialle mitään? Mikä voisi olla vialla? Miten minun pitäis toimia, jos vikaa ei saada kuntoon?

Tapio Ketonen:

Kyllähän tuo näyttäisi ilmiselvästi antennivialta. 6000-sarjan Nokia-puhelimissa on selkäpuolella antenniliitin, joka kytkeytyy painettaessa puhelin telineeseen. Se autosarjan antennijohto saattaisi hyvinkin olla oikosulussa, ja sehän heikentää myös puhelimen sisäisen antennin toimintaa. Vian ehkä löytäisi itsekin mittarin avulla, mutta parasta lienee kuitenkin kääntyä autopuhelimiin erikoistuneen huollon puoleen, kyllä se vika sieltä löytyy.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.