Kysymys:

Olisin kiinnostunut uudesta Kia Sorento "maasturista" mutta täällä pohjoisessa ei vielä ole päässyt koeajamaan ko. autoa. Eräs asia askarruttaa, eli Sorentoon ei kuulu vakiona eikä myöskään saa lisävarusteena luistonesto- eikä ajovakauden hallintajärjestelmää.

Luin vastauksesi Margaretalle (15.9.2004)ajovakaudenhallintajärjestelmästä, mutta tarvitseeko (vaikka ei saakaan) Kia Sorento em. järjestelmiä? Ajokelithän täällä Lapissa on rajut (ainakin talvisin).

Tapio Ketonen:

Tarvitseeko vai ei, se on sellainen filosofinen kysymys. Periaatteessa autolla toki pärjää ilmankin, mutta jos systeemi vaikkapa kerrankin pelastaa ajamasta metsään tai jopa törmäämästä johonkin, niin ainakin silloin siitä on kiistatta hyötyä. Tilanne on sama kuin turvavöillä, eihän niitäkään tarvita - yleensä. Mutta pahan paikan tullen ne ovat aika hyvät olemassa.

Luiston- eli sutimisenesto on mielestäni varuste, jota ilmankin tulee hyvin toimeen, kunhan osaa pitää kaasujalan kurissa. Mutta se ajovakauden hallinta eli ESP on kyllä sen vierran hyvä varuste, että en ainakaan suoralta kädeltä uskalla mennä väittämään sitä tarpeettomaksi. Sen saa itsekukin ratkaista aivan omakohtaisesti.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.