Kysymys:

Olen aikeissa ostaa 2-3 vuotta vanhan Mazda kuutosen. Classic varustelutasoon ei kuulu penkinlämmittimiä. Esitteissä sanotaan ettei sitä ole saatavissakaan Classiceihin, mutta lisävarusteluettelossa se taas mainitaan Classiceihin sopivaksi. Voiko siis penkinlämmittimen laittaa parisen vuotta vanhaan autoon?

Tapio Ketonen:

Kyllähän istuinlämmittimet voi asentaa miltei mihin istuimeen tahansa. Verhouskangas vain irti, vastukset istuintyynyn sekä selkänojan vaahtomuovipinnan päälle ja verhoukset takaisin paikoilleen. Vastukset pitää kiinnittää siten, etteivät ne joudu venytyksen kohteeksi vaan pääsevät liikkumaan istuin- ja selkänojatyynyihin nähden. Muuten ne repeytyvät rikki.

Nuo asennushommat kannattaa jättää ammattitaitoisen autoverhoilijan tehtäväksi. Lopputulos on silloin kunnollinen, ja homma tulee kuitenkin halvemmaksi, koska se tulee kerrasta kuntoon. Sähköasennuksetkin kannattaa tehdä asiallisesti. Johtimet asiallisesti paikoilleen, kunnolliset kytkimet lämmittimille oikeisiin paikkoihin ja sulakkeetkin kuntoon. Silloin homma on kuin tehtaasta peräisin ja toimii hyvin.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.