Kysymys:

Kerropa, meillä on Peugeot 106 1.1 inde.. 1998 mallia, vikana ns öljyn tiputtelu, mistä mahtanee johtua tippoja ei tule paljon mutta autotallin lattiassa ongelma, paikallinen merkkihuolto ns vähätteli vikaa. Toinen kysymys koskee ns käynnistysongelmaa tulpat yms vaihdettu ja epäsäännöllisesti käynnistyy joskus kuin unelma joskus tarvitaan 2- 6 krt, bensan syöttöön kenties liittyvä vika, bensarele tms ??
Kiitos hyvästä palvelusta ja ammattitaitoisesta lehdestä

Tapio Ketonen:

Pientä oljyvuotoa ei ole helppo löytää. Ainoa keino on pestä paikat puhtaiksi ja seurata tilannetta säännöllisesti. Et kai tosissasi tarkoita, että minun pitäisi tietää, mistä sinun autosi vuotaa öljyä, vaikka en ole sitä ilmeisesti koskaan edes nähnyt??!!

Käynnistysvaiva voi liittyä bensansyöttöön tai vaikkapa ajonestoon. Tuollainen satunnaisesti ilmenevä vaiva on kyllä aika mahdoton löydettävä. Tällaisia tilapäisiä ongelmia meilläkin oli Peugeot 307:ssä, ja onpa myös Citroën C5 tehnyt pari kertaa jotain tuohon viittaavaa. Syy voi olla moottorinohjauselektroniikassa ja siihen liittyvissä tarkistusjärjestelmissä. Väärä signaali jostakin voi aiheuttaa tuollaista.

Eipä tuollaiseen oikein ole muuta tehtävissä kuin odottaa ja kärsiä. Vasta sitten, jos vika alkaa kiusata jatkuvasti, on toiveita löytää sen syy.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.