Kysymys:

Onko Suomessa ollut Ford Proben maahantuontia? Jos on niin mikä firma niitä on tuonut ja paljonko niitä on tuotu? meinaan osia ei tahdo löytyä.

Tapio Ketonen:

Probe oli amerikkalainen versio Mazda 626 Coupésta. Enpä tiedä, montako noita tuotiin. Kyllähän se Probekin taisi 80-luvun lopun hullutteluvuosina olla tuontiohjelmassa. Silloin amerikkalaisten Fordien tuonti oli piirimyyjien touhua, Oy Ford Ab ei niitä tuonut. Ainakin Tikkurilassa toiminut Ford-liike toi USA-Fordeja, mutta se kaatui konkurssiin jo ajat sitten. Varaosat löytynevät Ford-merkkiliikkeen kautta tilaamalla, mutta valitettavasti toimitusaika lienee aika pitkä.

Nopeampi keino voisi olla netin kautta tilaaminen. Yhteys sähköpostilla sopivaan myyjään USA:ssa ja toimitus TNT:n tai DHL:n pikapalvelulla, niin osat ovat käsissä hyvinkin nopeasti. Pikatoimitus tosin maksaa.

Maksamisesta puheen ollen, Jenkkilään se hoituu yleensä näppärästi luottokortilla, eikä käytännössä mitenkään muuten. Luottokortin tietojen lähettäminen netin kautta saattaa sisältää riskejä, mutta numeron voi lähettää myös faksilla, jolloin sen joutuminen vääriin käsiin on vielä vähemmän todennäköistä. Aika pieni tuo mahdollisuus on sähköpostillakin.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.