Kysymys:

Kerropa, autoni on Ford Fiesta 1.4 CL vm.86. Siihen on juuri vaihdettu tulpat, öljyt, suodattimet ja jakohihna sekä kiristin. Minulla on todellinen ongelma: Autoa voi ajaa n. 10-20km vähän siitä riippuen millä päällä se on, sitten se aloittaa nykimisen ja nykii noin viisi kertaa ennen kuin kokonaan sammuu (virta pysyy, mutta veto loppuu). Kun odottelen tien vieressä muutaman minuutin niin auto lähtee taas käymään ja toimiikin taas seuraavat kymmenen kilometriä, kunnes taas aloittaa pelinpitonsa. Auto ottaa käynnistettäessä kierroksia aivan normaalisti ja silleen. Tarvitsisin pikaista apua autoni kanssa. Missä voisi olla vika? Puolassa? Bensapumpussa? Kaasuttimessa? Puristuksetkin pitäisi koneessa olla suht kohdallaan...

Tapio Ketonen:

Tuossa Fiestassa taitaa vielä olla perinteinen vanha kunnon sytytyspuola. Yksi mahdollisuus voisi olla katkos puolan käämityksessä, lämmetessä johtojen päät irtoavat, kylmänä ne ovat yhdessä. Kokeileminen ehjäksi tunnetulla puolalla voisi auttaa.

Toinen vikamahdollisuus voisi olla polttonestesäiliön ilmansaantiongelma. Jos säiliöön ei tule ilmaa, bensakaan ei pääse ulos. Kun auto seuraavan kerran seisahtuu, kokeilepa avata bensatulppa. Jos tankissa on voimakas alipaine, vika voisi olla siinä. Jos vielä kone lähtee heti käyntiin, niin aina vain todennäköisemmältä näyttää.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.