Kysymys:

Hain 2001 vm -92 MB190 D:n Saksasta TL:n opastamana "omaan käyttöön" 10 vuodeksi. Maksoin veroja yhteensä 9020 € ja autosta Frankfurt am:ssa 4490 €. (2001 ei kannattanut tuoda E tai C-mallia sillä verot olisivat olleet > 17 000) Vero-oikaisuni on "tullissa". Tullin sivuilla on em. 190:n vero nykyään n. 2000 €. Voiko olla mahdollista että autoni hinnaksi jää n. 6000-7000 €? Eli lasketaanko erotus (palautus) vero-oikaisun käsittelypäivän mukaan?

Tapio Ketonen:

Meidän tuomastamme E-Mersusta tuli maksettuja veroja takaisin 4 666 euroa, joten kyllähän se aika lailla halpeni. Lisäpottia toi vielä viime vuonna voimassa ollut vankka korko liikaa peritylle verolle, se teki 1 674 euroa.

En osaa ennustaa, miten suureksi lopullinen verosi asettuu, mutta en pitäisi mahdottomana, että saisit vähintään puolet maksamistasi veroista takaisin. Periaatteessahan se markkina-arvo pitäisi määrittää verotuspäivän eli sen v. 2001 mukaan, mutta käytännössä Tullilla ei taida olla siltä ajalta hintatilastoja, joten arvo määräytynee ainakin hieman myöhemmältä ajalta.

Muista sitten, kun saat sen palautuksen todennäköisesti kevään kuluessa, että maksettava korko on veronalaista pääomatuloa, ja se pitää ilmoittaa verotuksessa. Tänä vuonna saatava korkotulo pitää ilmoittaa ensi vuonna tehtävässä veroilmoituksessa tai veroehdotuksessa. Pääomatulosta menee veroa 29 %. Meidän Mersustamme saatu korkotuotto siis tuo viime vuoden verotukseen 485 euroa lisää maksettavaa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.