Kysymys:

Viime syksynä autoon laitettiin uudet ContiViking 3 kitkat. Talvi on mennyt hyvin, mutta nyt kun ajoa on kitkoilla tullut 20.000 km, niin niiden ääni on tullut huomattavan kovaksi. Eli aluksi hiljaiset renkaat pitävät nyt kovaa jurinaa. Onko tämä normaalia? Vai joku vika? Haluaisin mahd. äänettömät renkaat.

Tapio Ketonen:

Lienevät nuo kumit jo jonkin veran kuluneet? Renkaiden kulutuspinnassa on normaalia, että pinnassa oleva kumi on hieman pehmeämpää kuin syvemmällä oleva, joten jo tämä tekee renkaat kovemmiksi. Kun lisäksi kumikerros ohenee, sen joustavuus vähenee.

Toinen tekijä on tien pinnan muuttuminen karkeammaksi. Talven aikana nastarenkaat karhentavat tietä - tämän ansiosta kitkarenkaillakin pärjää talvella. Valitettavasti karhennusta tapahtuu myös asfaltin pinnassa, ei pelkästään jäällä. Kevään korvalla tien pinta on karheimmillaan. Renkaat kuluvat nopeimmin, ja karkea tie aiheuttaa myös enemmän ääntä. Elikkä varsinaista vikaa ei ole missään. Kun vaihdat autoosi kesärenkaat, todennäköisesti jurina tulee jopa voimakkaammaksi.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.