Kysymys:

Soveltuuko nykyiset dieselit lyhyeen kaupunkiajoon, esim. meidän tapauksessa autolla ajetaan pääsääntöisesti alle 10 km aamulla ja saman verran
illalla. Onko tämän tyyppinen ajelu ongelmallista dieselille?

Auto, jota olen harkitsemassa on jo hankintahinnaltaan dieselinä niin paljon edullisempi, että millä tahansa mittareilla laskettuna sen käyttö on dramaattisesti halvempaa vastaavaan bensamalliin verrattuna - mutta onko nakussa jotain muuta sellaista joka ei sovellu pätkäajeluun?

Tapio Ketonen:

Pätkäajo on samalla lailla ongelmallista kaikille autoille. Lohkolämmittimen käyttö vähentää moottorin kulumista ja myös kulutusta, joten sitä kannattaa käyttää mahdollisimman paljon. Lyhyessä ajossa myös sähkön riittäminen talvisaikaan kovalla pakkasella voi aiheuttaa ongelmia, akku kun ei lyhyessä ajossa ennätä latautua täyteen.

Eli samat ovat vaivat, ajoi sitten bensalla tai dieselillä Jos halvalla dieselin saa, niin se kannattaa ostaa. Pahin ongelmahan dieselautossa on korkeampi hinta. Käyttövoimavero tulee katetuksi varsin vähäisellä ajolla. Tutustu Tuulilasin bensa-diesel-laskuriin, niin sieltä näet uusien autojen osalta, mikä tulee halvemmaksi.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.