Kysymys:

Olen etsinyt jotain "autotohtori"-palstaa, jossa voisi etsiä auton oireiluun neuvoa, onko oire vakava vai kuuluu asiaan. En tiedä pitääkö viedä heti huoltoon, itse en osaa laittaa mitään autosta vai onko vain pikkuvika, jonka pystyisi hoitamaan tuttavamies.

Onko sellaista palstaa olemassa jossain, jos ei ole olisiko mahdollista saada vaikka lehteenne (lääkäripalstan tyylisesti).

Tapio Ketonen:

Ei sellaista palstaa taida olla olemassa, enkä oikein ymmärrä, miten sellaisen voisi tehdäkään.

Pahin ongelma on se, että miten voitaisiin tunnistaa oireet näkemättä ja kuulematta autoa. Jos joku kirjoittaa, että auto sanoo tsup tsup, niin ei siitä kukaan voi antaa mitään järkevää vastausta.

Tällä palstalla yritämme antaa joitakin ohjeita ja vinkkejä, mutta kyllä tuo etäparantaminen on sellainen tieteen laji, ettei siitä oikein mitään tule. Auto pitää kyllä nähdä ja kuulla ihan itse. Toki jos ilmiö tai vaiva on yleinen, sen julkaiseminen voi innostaa asiasta tietäviä antamaan kommentteja.

Lienee kutienkin viisainta ja taloudellisinta ottaa yhteyttä asiantuntijaan ihan silmästä silmään, jos auton kanssa tulee ongelmia. Eivät ne ongelmat vähen tai mene ohi, jos ¨niihin puuttumista lykätään.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.