Kysymys:

Omistan VW Golf 1.4 vm -99. Viime talvena öljyt tulivat pihalle huohotinjärjestelmän jäätymisen vuoksi. Maksoin korjauksen (200 e) mukisematta, koska en tuolloin tiennyt, että VW on korvannut tyyppivioista johtuvia vikoja eikä asiasta minulle tietenkään kerrottu myöskään VW-huollossa. Onkohan minulla mahdollisuutta periä korjauskustannuksia takaisin takautuvasti?

Mahtaako vastaavanlainen tyyppivika olla vaihteiston hajoaminen, joka sattui nyt (Autolla aj. 140.000 km), vai voiko se aiheutua esim. huohotinjärjestelmän jäätymisen aiheuttamasta kosteudesta.

Tapio Ketonen:

Jos teetit homman merkkikorjaamolla, sitä huohotinhommaa kannattaa kyllä kysellä, sillä tehdas julisti asiasta Euroopanlaajuisen jatkotakuun. On sikamaista, ettei VW-organisaatio hoida asioita vapaaehtoisesti kuntoon.

Vaihteiston hajoaminen sen sijaan on kyllä asia, jota tuskin saat kenenkään muun piikkiin. Vaihteistossa ei ole jäätyvää huohotinjärjestelmää, huohotusta tarvitaan vain lämpötilamuutosten takia, joten huohottimen jäätyminen ei ole ongelma.

Ei siellä moottorissakaan kosteus aiheudu huohottimen jäätymisestä, vaan huohotin jäätyy, koska huohotuskaasuista (eli männänrenkaiden ohi pääsevistä moottorin palamiskaasuista suuri osa on vesihöyryä eli kosteutta, ja se höyry tiivistyy vedeksi, jäätyy ja tukkii huohottimen.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.