Kysymys:

Kerropa, mitä saattoi hajota kun 2.0 a-vectran kone alkoi pitää n.120 vauhdissa outoa sirinää, hetken päästä hiljennettyäni alkoi koneesta kuulua kolinaa ja sitten sammutin auton..korjaamolla veikkailivat syyksi vesipumppua, itse mietin olisiko mäntä jotenki häiriöinyt, esim. männän renkaat menneet sököksi..

Tapio Ketonen:

Jaa-a, sieltä on saattanut hajota vaikka mitä. Vesipumppu kyllä tuntuu uskottavalta, mutta vaihtoehtoja riittää. Korjaamollahan tuo sitten selviää.

Männänrenkaissa tuskin vikaa on, ne kyllä kestävät. Mutta jos vesipumpun laakeri hajoaa tai leikkaa kiinni, silloin muistaakseni Opelin jakohihnalle käy kalpaten. En muista, mahtuuko vanha kaksilitrainen pyörimään, jos venttiilien jako on sekaisin, mutta ellei näin ole, silloin venttiilit ovat ainakin vääntyneet, mahdollisesti jopa katkenneet. Katkeaminen taas voi vaurioittaa mäntiä ja kantta tosi pahasti eli sen verran, että koneen vaihto voi olla edullisempi ratkaisu kuin remontti. Mutta näin etäältä asiasta on aika lailla mahdoton sanoa mitään täsmällistä.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.