Kysymys:

Mitäs mieltä Ketonen on Lada 110 1.5i 5d 2002 vuoden malli ja ajettu 80tkm. Miten nuo uudet ladat kestää käytössä? Onko paljon vikoja? Saakos niihin osia miten halvalla?

Tapio Ketonen:

Suoraan sanoen: en ostaisi, oli hinta sitten miten halpa tahansa. Erillisen ajonestopalikan kanssa söhiminen aina käynnistettäessä olisi jo syy sinänsä karttamiseen. Mutta vähän näyttäisi siltä, että ei tuo Lada taida vanhana mennä katsastuksen OBD-testistä läpi kuin korkeintaan hyvällä tuurilla. Se moottorin merkkivalo kun ei saisi palaa oikeastaan koskaan, ja tähän saakka tapaamissani Ladoissa se on välkkynyt kuin jouluvalot.

Saman rahan jos laittaa vaikkapa Corollaan, niin saa ainakin auton, jolla pääsee varmasti liikkumaan. Läpimätähän sen hintainen Corolla jo on, mutta pellin hitsaaminen on helppoa ja suoraviivaista hommaa.

Varaosia Ladaan yleensä saa. Halpuudesta en tiedä, koska kaukoidän valmistajat eivät niitä yleensä tee. Mutta osien hintaa tärkeämpää on se, miten paljon niitä osia joutuu ostamaan. Maksaa se osien paikoilleen laittaminenkin jotain, kyllä omalle ajalleenkin pitää edes vähän arvoa laskea, vaikka asennukset tekisikin ihan omin käsin.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.