Kysymys:

Pösö 309 1,6 -89 Vetoakseleita menee kuin grillimakkaroita kesäaikaan eli mielestäni liikaa, yksi per vuosi vauhtia. Taitaa olla ns. tyyppivika. ja aika kallista puuhaa.

Tapio Ketonen:

Mitä tuossa olen läheltä seuraillut parinkin 309:n elinkaarta, niin eivät nuo vetoakselit ole olleet mitenkään erityinen ongelma, eipä ole vissiin mennyt kummastakaan vielä yhtään, vaikka nuo eivät enää ole aivan uusia. Suosittelenkin, että jos olet vaihdattanut akselit jollakin verstaalla, menet sinne kuitti kourassa ja sanot, että herrat ovat hyvät ja vaihtavat kunnollisen akselin viallisen tilalle ja ilman veloitusta.

Kuluttajansuojalaki sanoo, että myyjä on vastuussa, jos tuote ei kestä kuten asiakkaalla on perustellusti syytä odottaa. Ei oikein asennettu ja kunnollinen vetoakseli (tai siis nivelestähän lienee kysymys) rikkoudu vuoden tai kahdenkaan käytössä, ainakaan sitä ei pidetä normaalina.

Toki jos olet hankkinut halvimmat mahdolliset nivelet, käyttöikä voi olla alkuperäistä lyhyempi. Suurin ongelma kuitenkin lienee asennus. Jos asennuksessa ei ole noudatettu puhtausvaatimuksia, jos niveleen ei ole laitettu riittävästi rasvaa, tai suojuskumeja ei ole asennettu oikein paikoilleen, silloin nivel kyllä loppuu ennen aikojaan.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.