Kysymys:

Teillä oli lehdessä taannoin juttu johon oli koottu kaikkien kestotestiautojen ylläpitokluut. Mistähän tämä kyseinen artikkeli löytyisi? Erityisesti minua kiinnostaa Passat TDI:n kustannukset.

Tapio Ketonen:

Tuon jutun haluaisin minäkin nähdä. Tietääkseni meillä ei ole ollut sellaista. Kyllähän ne kustannukset olisi mahdollista kerätä, mutta kustannustason muuttuminen ajan myötä toisi tietoihin aika lailla epätarkkuutta. Kulutus ja testin aikana hankitun bensan keskihinta tietenkin auttaisivat saattamaan tietoja paremmin ajan tasalle, mutta huoltojen osalta päivittäminen on vaikeampaa.

Sinänsä laajempaan kustannusvertailuun Kestotesti antaa aika vähän eväitä. Pelkkien määräaikaishuoltojen perusteella ei vielä päästä arvioimaan todellisia pitemmän aikavälin kuluja. 30 000 km matkalla on nykyisin monissa autoissa vain yksi huolto, ja vaikka matka olisi kaksinkertainen, mukaan mahtuisi vain yksi huolto enemmän. Monissa autoissa esimerkiksi jakohihna vaihdetaan 90 000 tai 120 000 km kohdalla, ja vaihtotyön ja osien hinnoissa on huimia eroja.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.