Kysymys:

Autoni on citroen c5. Rekisteriotteen mukaan renkaan pitäisi olla 195/65 r 15 h. Voinko käyttää nopeusluokan t rengasta, joka on huomattavasti halvempi, kuin h-luokan rengas vai onko parempi vaihtoehto halvemmasta päästä oleva h -luokan rengas. Onko t -luokan rengas pehmeämpi. kysessä kesärengas.

Tapio Ketonen:

Jos ajat Suomessa, voit käyttää T-luokan rengasta. Meillä ei olla tästä asiasta tarkkoja, vaikka periaatteessa toki autossa pitäisikin käyttää oikean nopeusluokan renkaita. Meillä kuitenkin suurin sallitu nopeus on 120 km/h, joten asialla ei ole merkitystä.

Lain mukaan alemman nopeusluokan renkailla ajettaessa pitäisi kojelaudassa olla tarra muistuttamassa suurimmasta sallitusta nopeudesta, mutta en ole koskaan nähnyt sellaista. Periaatteessa se voisi olla vaikka pala maalarinteippiä, johon tuo asia on merkitty.

Eri juttu on, jos aiot mennä Saksaan. Siellä matka voi katketa, jos poliisi ryhyy tarkemmin tutkimaan renkaita. Saksassa hitaamman luokan renkaista kertova tarra hyväksytään vain, jos autossa on talvirenkaat.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.