Kysymys:

(...jatkoa kevätalven kysymyksen) Nyt tulli maksoi liikaa perimät autoverot korkoineen, 7200 ja samalla autoni. Kävi niin että sain rahaa takaisin enemmän kuin auto maksoi.Olin jo ennen oikaisun takaisinmaksua sitä mieltä, että tullissa olisi jonkun kannettava vastuu valtion rahojen tuhlauksesta. Kuinkahan moni yrittäjä lopetti hommat ja lähti nauttimaan verorahoista. No nyt minulla on hyvin arvonsa säilytävä 190 D ja ajo on halpaa.

Tapio Ketonen:

No hyvä. Muista sitten ilmoittaa liikaa maksetusita veroista saamasi korkotuotot verotuksessa pääomatuloksi. Muuten verottaja iskee ja mätkäyttää.

Tuon yrittäjien hommien lopettamisen ja autoverotuksen yhteyttä en kyllä ihan ymmärrä. Käytettyjen tuontiautojen parissa kyllä puuhastelee monenkarvaisia jobbareita, oikeastaan hämärämiehiä. Itse olen sitä mieltä, ettei olisi suurikaan vahinko, jos nämä löisivät hanskat tiskiin.

Käytettyjen tuonnin tarkoitus ei saisi olla jobbarien elättäminen, vaikka toki rehellisiä yrittäjiä jonkin verran tarvitaankin. Kaikilta kun ostoksilla käynti ulkomailla ei onnistu. Mutta tuohon jobbaukseen liittyy niin paljon huijaamistakin, että vähän tuppaavat niskakarvat pystyyn.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.