Kysymys:

Mitä ovat ne varusteet jotka tekevät autosta huoltoauton, siis autolla on alempi "dieselvero". Mitä vaatimuksia autolle asetetaan, pakettiauto, neliveto, kantavuus,...jne? Aken sivuilta en vastausta löytänyt.

Milloin Ketosen vastaukset saadaan indeksiin tai Tuulilasin sisäiseen hakukoneeseen. Eihän noita tuhansia vastauksia kukaan pysty selaamaan. Luulisi Ketostakin pitkästyttävän vastailla samoihin kysymyksiin moneen kertaan ;)

Tapio Ketonen:

Huoltoauton määritelmä löytyy kyllä myös AKE:n sivuilta. Pääsivun vasemmassa reunassa on valikko, josta edetään reittiä Verotus> Autovero> Autovero> Ajoneuvojen luokittelu ja eri ajoneuvoluokkien ja -ryhmien autoveroasema

Huoltoauto määriteltiin vanhassa asetuksessa ajoneuvojen rakenteesta ja varusteista. Asetus on muilta osin kumottu, mutta muutamat, lähinnä autoverolaissa käytetyt määritelmät on vielä jätetty voimaan, koska olisi ilmeisesti ollut aika noloa lisätä niin omituisia pykäliä uuteen ajoneuvolakiin ja autoasetukseen.

Huoltoauto siis määritellään vanhan asetuksen (1256/1992) pykälässä 19 seuraavasti:
1. Huoltoauto on ajoneuvojen ja koneiden huoltoon sekä korjausmiehistön ja välineiden kuljetukseen tarkoitettu, tarvittavin työkaluin ja laittein varustettu N-luokan auto, jossa on tilaa enintään kahdelle henkilölle kuljettajan vieressä.

2. Huoltoauto on myös valtion, valtion liikelaitoksen, sähkö-, lämpö-, tele-, kaasu- taikka vesilaitoksen tai kunnan omistama tien, kadun, radan ja ratakaluston tai sähkö-, lämpö-, tele-, kaasu- ja vesilaitosten verkon ja laitteiden tai puolustusvoimien sotavarustuksen huoltoon sekä korjausmiehistön ja välineiden kuljetukseen tarkoitettu, tarvittavin työkaluin ja laittein varustettu M1-luokan auto, jossa on istuimet kuljettajan lisäksi enintään kahdeksalle henkilölle.

Se indeksihomma varmaan saadaan aikaan sitten, kun Ketosen vastaukset ovat loppuneet näiltä sivuilta. Iäisyysprojektien toteutumista ei kannata ryhtyä ennustamaan. Pitkästymisen välttäminen taas on helppoa: vastaamattomia kysymyksiä on tällä hetkellä yli 1300, joten ei paljon haittaa, vaikka niitä tulee muutama lisääkin.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.