Kysymys:

Millaiseksi luonnehtisit uuden Corolla Terra D4D 1.4 hankintaa vs. Skoda Octavia 1.9 TDI kulkuneuvoon. Kriteerejä: Jälleenmyyntiarvo, ajettavuus maantiellä, käyttökustannukset.

Tapio Ketonen:

Skoda on jossain määrin isomman oloinen, vaikka ero ei ole suuri. Skodan osalta ainakin jälleenmyyntiarvo on mallissaan, Volkswagenin dieselmallit ovat kysyttyä tavaraa myös käytettyinä. Mutta eipä Corollan jälleenmyyntiarvokaan ole huono, joten eroja on vaikea ennustaa. Dieselajokkina Corolla ei ole yhtä perinteikäs kuin Skoda/VW.

Maantiellä Skoda on tanakampi ajettava, Golfin alusta toimii myös Octaviassa. Ei se Corollakaan ole paha ajettava, joten eron löytäminen on kiinni aika lailla omista mieltymyksistä. Käyttökustannusten erot lienevät nekin aika pienet. Vaikka Corollan kulutus onkin hieman pienempi, merkittävin kustannus autossa on kuitenkin arvon aleneminen.

En siis osaa antaa mitään kunnon vastausta kysymykseesi. Toisaalta tilanne lienee myös sikäli lohdullinen, että valitsetpa kumman tahansa, et tee suurempa virhettä.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.