Kysymys:

Työmatka pidentyi tässä 20km:sta / päivä, 60km:iin / päivä :(
Nyt kiinnostaisi hankkia vähemmän bensaa syövä auto. Dieselauto nyt ei varmaan viellä kannata hankkia.

Esim. Honda Jazz väittää että yhdistetty kulutus olisi vaivaiset 5.7 litraa !
Voikohan tuollaiseen uskoa.

Olisi hienoa jos sivujenne uusien autojen haku systeemissä, voisi hakea esim. autot joiden kulutus on alle 6 litraa. Tai miksi ei myös muitten tietokannassa olevien kriteerien mukaan, kuten vaikkapa teho, kiihtyvyys yms.

Minua ainakin kiinnostaisi listaus vähän bensaa syövistä malleista :)

Tapio Ketonen:

Saman kokoluokan autojen polttonesteen kulutuksilla ei välttämättä ole kovin radikaaleja eroja. Kokonaisuuden kannalta on yhdentekevää, jos auto vie 0,5 litraa sadalla enemmnä tai vähemmän. Tuo sinun työmatka-ajosi tekee vuositasolla noin 14 000 km, ja puoli litraa tuolla matkalla tekee 70 litraa eli 84 euroa nykyhinnoilla. Aika olematon raha verrattuna vaikkapa vuotuisiin vakuutusmaksuihin auton arvonalennuksesta puhumattakaan!

Kuljettajan ja ajotavan vaikutus kulutukseen voi olla paljon suurempi. Taloudellinen ajotapa säästää repivään verrattuna jopa parin litran verran sadalla. Se myös säästää rengaskuluissa, ja jarrutkin vaativat vähemmän huoltoa.

Kaipaamasi autojen listaus löytyy Motivan nettisivuilta osoitteesta www.motiva.fi/fi/autotietokanta. Palvelun pohjana oleva tietokanta on sama kuin Tuulilasin verkkopalveluissa. Samaa tietokantaa käyttävät myös mm. Tekniikan Maailman verkkopalvelu sekä www.mainio.net.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.