Kysymys:

Nyt kun virkavalta on istuttanut noita telkänpönttöjä teiden varsiin, jotta nopeuksia voidaan kontrolloida kuvaamalla, niin herää kysymys, että onko kukaan valopää virkamies muistanut, että moottoripyörissä ei ole tunnistetta etupuolella? Eli motskarilla saa kaahata miljoonaa, eikä pienintäkään riskiä saada telkänpöntöstä todistusta saavutetuista huipuista? Mikä järki tässä hommassa oikein on?

Tapio Ketonen:

Eipä siitä olisi apua, vaikka prätkissä olisi rekkari edessäkin, kuten ennen vanhaan oli. Kun ajetaan integraalikypärä päässä ja visiiri silmillä, niin eipä siitä valokuvasta kuitenkaan ketään pystytä tunnistamaan. Sakottamisen taas pitää perustua täysin varmaan sakotettavan tunnistamiseen.

Vähän tuumailin, että kysymyksesi perustuu siihen perin yleiseen väärinkäsitykseen, että ne pöntöt ovat tien varressa vain keräämässä rahaa. Tämä käsitys on valitettavan yleinen myös valtionhallinnon piirissä. Alunperin homman keksineet valopäät kuvittelivat, että ne ovat parantamassa liikenneturvallisuutta.

Systeemi on kuitenkin aika kallis, joten vaadittava investointi on melkoinen. Investoinnit perustuvat aina panos/tuotos-laskelmaan, ja pönttöjen kohdalla tämä antaa hyvän lopputuloksen. Niinpä valtiovarainministeriöltä liikenee rahaa pönttömetsän istuttamiseen teiden varsiin.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.