Kysymys:

Kuinka menetellä, jos huomaa auton kilometrimäärän olevan väärä? En tarkistanut ostamani käytetyn auton km-määrää ostohetkellä, vaan vasta paljon myöhemmin, jolloin paljastui että määrää on vähennetty yli 100 000 km. Auto on ostettu Helsingin alueelta pienestä autoliikkeestä. Onko tällaisessa tapauksessa mitään kuluttajasuojaa, jonka perusteella asialle voi tehdä jotain?

Tapio Ketonen:

Ensimmäinen asia on tietenkin hankkia asiasta vedenpitävät todisteet. Sitten on otettava yhteyttä myyjäliikkeeseen. Jos myyjä ei halua edes neuvotella asiasta, silloin seuraava vaihe on keskustelu kunnallisen kuluttajaneuvojan kanssa.

Väärennetty matkamittarinlukema on asia, joka kiistatta täyttää kuluttajansuojalain määritelmän kaupantekohetkellä olemassa olleesta virheestä. On kuitenkin eri asia, onko mittarinlukemaa käytetty myyntiväittämänä. Jos myyjä ei ole ilmoittanut, että lukemaa on syytä epäillä, ostajalla ei ole ollut syytä olettaa sitä vääräksikään.

Kysymyshän on loppujen lopuksi rahasta. Jos ajomäärä on noin paljon oletettua suurempi, auton oikea hinta on pienempi. Mitä vanhemmasta autosta on kysymys, sitä pienempi tuo hintaero kuitenkin on.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.