Kysymys:

Uusia autoja mainostettaessa puhutaan "luokkansa ostetuimmasta", "luokkansa luotettavin", "luokkansa sitä sun tätä". Tulipa mieleen kysymys, että kuka nämä "luokat" määrittelee?

Onko autoille olemassa jokin ylimalkainen "luokitus" vai onko kyseessä ajoneuvon valmistajan oma luokitus ("kaikki toyota merkkiset 17-20t euroa maksavat kolmioviset ajoneuvot")?

Tapio Ketonen:

Luokituksia on monenlaisia, mutta kaikki ovat epävirallisia. Kyllähän suurin osa automalleista löytää luokkansa aivan sujuvasti, mutta toki rajankäynti on joskus vähän sekavaa. Niinpä luokittelussa näkyy silloin tällöin merkkejä, jotka viittaavat tuohon esimerkkisi suuntaan.

Luokkarajojen kanssa kikkaileminen on joskus hankalaa. Usein halutaan julistaa jokin automalli kuuluvaksi pykälää ylempään luokkaan, mutta sitten taas myyjäleirissä ollaan nyreissään, kun todetaan, ettei auto pärjääkään tuossa luokassa todella oleville kilpailijoilleen. Suurin osa autosita on kuitenkin luokiteltavissa aika selkeästi, on pikkuautoja, keskiluokan autoja, ylemmän keskiluokan perheautoja ja niin edelleen.

Markkinoinnissa pyritään löytämään keinoja oman tuotteen kehumiseen, ja tuo "paras luokassaan" on toki siistimpi ilmaisu kuin "parempi kuin merkki XX" tai "Pesee YY:n".

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.