Kysymys:

Aion ruostesuojauttaa Audi A4/-96 tuontiauton. Mikä on testien paras suojausaine?

Tapio Ketonen:

Aikomuksesi on hyvä ja kannatettava, vaikkei Audi välttämättä kovin tiukkaa suojausta kaipaankaan. Aineiden erot ovat vähäiset, erot syntyvät työssä, lähinnä työvirheitä. Kannattaakin suojauttaa auto paikassa, jolla on huolellisen maine.

Audin käyttämä vahamainen kotelosuoja-aine kestää hyvin ikääntymistä, eikä tehdas suosittele uusintakäsittelyä. Kuitenkin kun 80-luvulla autoille oli pakko ilmoittaa, millaisilla aineilla jälkikäsittely saadaan tehdä, tavanomaiset kotelosuoja-aineet hyväksyttiin. Onhan kotelosuoja-aineen lisäämisellä se hyvä ominaisuus, että se pehmentää mahdolisesti kovettuneen suoja-aineen ja sulkee syntyneet halkeamat. Suoja-ainetta ei kuitenkaan saisi ruiskuttaa kovin paljon, ettei se tuki ovien vedenpoistoreikiä.

Oleellisinta Audin suojaamisessa on, että pohjan suojamassa on hyvässä kunnossa. Myös mahdolliset kiveniskemät maalipinnassa etenkin helmoissa pitää korjata, sillä jos ruoste pääsee niistä maalin alle, silloin ruma täplä laajenee nopeasti. Sen korjaaminen taas vaatii hiekkapuhallusta, pakkelia ja maalia. Kunnollinen ja säännöllinen pesu käsin tai harjakoneella sekä käsin tehtävä vahaus muutaman kerran vuodessa pitävät maalipinnan kunnossa. Harjaton pesu kannattaa kiertää kaukaa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.