Kysymys:

no nyt ois tällanen ehkä hiukan "nolo" kysymys...mistäs sais tietoa autoista eli mottorista ja sun muista jutuista jotka liittyy autoihin? Sitä on tullut ajatelleeksi, että jos on joskus ajamassa (hamassa tulevaisuudessa) autolla ja se alkaa temppuilla kesken matkan nii pystyis itse päätellä vian ja ehkä myös korjata takakonttivarustuksella. Olen harkinnut meneväni amikseen autopuolelle mutta eihän sinne voi mennä noin vaan tietämättä mitään. Autot kiinnostaa, joten voisitko kertoa mistä sais tietoa. Naapurista löytyy autokorjaamo mikä ehkä helpottaa asiaa...

Tapio Ketonen:

Nykyisten autojen anssa tilanne alkaa entistä enemmän olla sellainen, että tiesit autoista sitten miten paljon tahansa, et välttämättä voit tehdätien päällä yhtään mitään, jos auto alkaa oikutella. Jopa merkkikorjaamon asentaja saattaa joutua tunnustamaan voimattomuutensa. Kaikille auton ongelmille ei voi ilman merkkikorjaamon mitta- ja diagnoosilaitteita yhtään mitään.

Autoala ei ole lainkaan hassumpi valina ammattiuraksi. Siellä tarvitaan tulevaisuudessa kuitenkin erilaisia taitoja kuin silloin joskus historiassa kun meikäläinen oli ammattia valitsemassa. Jos hallitset tietotekniikan ja myös elektroniikan, eli osaat sekä bittien murkaamisen että piirien tinaamisen, silloin olet tosi vahvoilla. Jos opiskelet oikein hyvin autoelektroniikan sielunelämän ja osaat myös korjata sitä tietotekniikan rautapuolta, silloin leipäsi tulee olemaan sekä pitkä että leveä.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.