Kysymys:

"Nimetön" kyselin xenon-valoista ja näin syksyn tullessa olisi mielenkiintoista tietää, että miten nopeasti polttimot kuluvat? H7:t ovat kuuluisia huonosta kestävyydestä, mutta entä sitten niiden himmeneminen? Onko olemassa jotain nyrkkisääntöä koska ehjäkin poltin kannattaa vaihtaa uuteen(km määrä esim.), vaikka taitaa jokainen poltin olla yksilö mihin vaikuttaa sytytysten lukumäärä ym? Oletteko tehneet vertailua eri valmistajien H7 polttimoista ja miten nopeasti ne menettävät tehoaan?

Tapio Ketonen:

Halogeenipolttimoilla tuo himmeneminen on hyvin vähäistä. Sehän on koko rakenteen idea. Polttimossa oleva halogeenikaasu palauttaa hehkulangasta irronneen wolframin takaisin hehkulankaan, jotta se ei tarttuisi lasin sisäpintaan, kuten tavallisessa hehkulampussa tapahtuu. Halogeenipolttimo siis on vaihdettava uuteen, kun se lakkaa palamasta.

Emme ole vertailleet polttimoita tuossa suhteessa, mutta edelleen H7 menettää valotehonsa kokonaan aivan liian nopeasti. Polttimoiden hinta sentään on tullut hieman alaspäin. Kymmenen vuotta sitten ne olivat vielä tosi kalliita, niitä kun ei saanut juurikaan muualta kuin merkkiliikkeistä.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.