Kysymys:

Olen ostamassa matkailuvaunua mutta minua epäilyttää ajokorrtini riitäämättömyys vaunun vetoon. Kun Citymaasturini kokonaismassa on 2020kg ja vaunun kokonais massa 1600kg niin näistä tulee yhteensä 3620kg. Vuosi sitten tuulilasissa olleessa jutussa kerrottiin että jos auton ja kärrin kokonaismassa on yli 3500kg tarvittaisi E-kortti eli siis rekka kortti! Pitääkö tämä paikaansa? Kun taas koneviesti lehdessä luki että pikku-e riittää. Olisi mukava jos saisin täältä oikean vastauksen. Kiitokset ja Hyvää syksyä.

Tapio Ketonen:

E-korttia ei ole. Ajokorttiluokat ovat A, B, BE, C, CE ja D. BE-kortista käytetään nimimtystä pikku-E. Se oikeuttaa ajamaan henkilö- tai pakettiauton ja muun kuin kevyen perävaunun yhdistelmää, jonka suurin sallittu kokonaismassa on yli 3 500 kg.

Siiinä "rekkakortissa" löytyy myös kirjainyhdistelmä CE, eli esimerkiksi omassa kortissani lukee A BE CE. Se viimeinen E tarkoittaa, että ajokortin haltija saa kuljettaa kuorma-autoa varustettuna perävaunulla, jonka kokonaismassa on yli 750 kg.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.