Kysymys:

Kerropa,montako Cx mallista Citroen Autoa sinulla on ollut ja miten paljon olet joutunut niitä korjaamaan ja huoltamaan kun voit palstallasi antaa tuollaisia neuvoja että kierrä isokissa kaukaa.Olkoon että olet ollut pitkään toimittaja mutta onko se ammattitaidon ja asiantuntemuksen tae ja pystytkö mitenkään antamaan puolueetonta mielipidettä mikä ei toisi Citroen vastaisuuttasi noin selvästi esille.Olisi kiva saada tähän tekstiin henk.kohtainen vastaus ja jonkinlainen perustelu näille väitteille mitä olet kirjoittanut.Terveisin entinen Tuulilasin tilaaja.
Ari Rautakangas

Tapio Ketonen:

Ei ole ollut yhtään eikä tule olemaankaan. Lähtökohta on se, että CX on erittäin hieno auto, mutta sen tekniikka poikkeaa sen verran tavanomaisesta, että korjaajan on syytä olla perehtynyt nimenomaan tähän tekniikkaan. Pelkillä yleiskorjaajan taidoilla ja vähäisellä kokemuksella voi tulla hieman hankaluuksia.

Perustelu sille, että suosittelin kysyjää kiertämään CX:n kaukaa on se, että mielestäni CX ei etenkään vanhana ole oikea auto sellaiselle, joka ei tunne autoja sen tarkemmin tai ei ole erityisen innostunut sen tekniikasta. Ilman oikeanlaisia kavereita ja tietoja oikeista korjauttamispaikoista vanhan CX:n omistaminen tulee kohtuuttoman kalliiksi.

Tiedän, että Citroën-harrastajat osaavat kiertää alkuperäisvaraosia myyvät Veho-liikkeet kaukaa ja hankkivat osia omien suhteittensa perusteella löytämistään paikoista. Sellainen, joka ostaa käytetyn Citroënin samaan tapaan kuin jonkun Nissanin, Toyotan tai Fordin, ei yleensä osaa etsiä näitä paikkoja.

Siksi olen edelleenkin sitä mieltä, että jos joku on autoasioissa alokas, käytetty iso Citroën ei ole hänelle se oikea ajoneuvo. Jos tällainen ostaja hankkii CX:n, siitä useimmiten koituu harmia sekä ostajalle että CX:n maineelle.

Kieltämättä olen ollut pitkään toimittajana, jotkut ehkä tuumivat että liiankin pitkään. Se ei todellakaan takaa ammattitaitoa tai asiantuntemusta. Yritän kuitenkin tehdä näitä töitä sen mukaan, mihin kykyni ja taitoni riittävät ja tuoda esiin sen, mitä itse asioista ajattelen. Itse en pysty oman osaamiseni puolueettomaan arviointiin, sen tehkööt muut.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.