Kysymys:

Runsas vuosi sitten ostin Volvon (V70 2,4D, vm 2000, autom. käynn.esto). Siinä ilmeni takuuaikana sama käynnistyshäiriö, jonka vuoksi edellinen omistaja oli palauttanut auton kahden kuukauden käytön jälkeen (en tiennyt tästä ostaessani). Vikaa korjattiin tämän vuoden alkuun mennessä kolme kertaa ja se palautui aina samanlaiseksi. Neljännestä yrityksestä jouduin maksamaan ja nyt auto ei edelleenkään tahdo käynnistyä. Oireet ovat täsmälleen samat kuin vuosi sitten. Maksanko minä vai Wetteri?

Tapio Ketonen:

Jos vikaa on korjattu tuloksetta takuuaikana, ja sama vika tunkee taas esiin, niin kyllä se kuuluu takuun piiriin. Vie se pirssi taikaisin Wetteriin, käske laittamaan kuntoon ja palauttamaan maksamasi neljännen yrityksen korjauskulut.

Wetterin toiminta on kyllä ollut törkeää, jos kerran tuosta syystä kelvottomana palautettu auto on myyty sinulle kertomatta ongelmista. Kaupan purkaminen olisi kyllä paikallaan.

Tosin jos autolla on ajettu vuosina 2000-2004 enemmänkin, silloin se kenties on ollut välillä kunnossakin. Silti olisi kohtuullista, että autosi vaihdettaisiin toimivaan samanlaiseen, jos vikaa todellakaan ei osata korjata.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.