Kysymys:

Olen hankkinut tieliikenteeseen rekisteröidyn ajoneuvoluokkaan L7e kuuluvan mönkijän. Kysyn onko: ajaessa käytettävä kypärää, onko luvallista vetää peräkärryä, onko määräaikaisia katsastuksia

Tapio Ketonen:

Valtioneuvoston asetus liikenteessä käytettävien ajoneuvojen liikennekelpoisuuden valvonnasta 19.12.2002/1245 määrää, että mm. henkilöautot, kevyet nelipyörät (L6e) ja nelipyörät (L7e) on katsastettava ensimmäisen kerran kolmen vuoden kuluttua ajoneuvon käyttöönottopäivästä, toisen kerran viiden vuoden kuluttua ajoneuvon käyttöönottopäivästä ja sen jälkeen vuosittain viimeistään käyttöönottopäivää vastaavana päivänä.

Tieliikennelain 89 § määrää, että kuljettajan ja matkustajan on ajon aikana käytettävä tyypiltään hyväksyttyä suojakypärää, jollei hänen sairautensa tai vammansa taikka muu erityinen syy sitä estä, ajettaessa:
1) moottoripyörällä;
2) kolmi- ja nelipyörällä sekä kevyellä nelipyörällä, jota ei ole varustettu korilla;
3) mopolla;
4) moottorikelkalla.

L-luokan ajoneuvojen perävaunut on rekisteröintiasetuksessa vapautettu rekisteröintivelvollisuudesta. Perävaunua saa siis vetää, kunhan siinä on kaikki valot eli vilkut, jarru- ja takavalot. Lisäksi kiinnityksen on oltava asiallinen, irtoamisvaaraa ei saa olla.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.