Kysymys:

2003-mallinen Golf 1,4 55 kw jolla on ajettu 29 000 km syö öljyä n. litran/4000 km. Auto on kevyessä ajossa päivittäin. VV-Auton mukaan tämä on normaalia ja standardin mukaista. Onko näin? Long Life öljy maksaa 20 €/litra. Mitä järkeä on tällä kulutuksella vaihtaa enää öljyä ollenkaan? Öljyn kulutus on ollut samaa luokkaa uudesta lähtien.

Tapio Ketonen:

Tästähän minä olen kirjoittanut jo vuosikausia. Tuo kulutus tarkoittaa, että 50 000 km matkalla öljyä kuluu 12,5 litraa, öljyt siis vaihtuvat kolmeen kertaan.

Volkswagen ei ole ainoa merkki, joka pitäytyy muinaisessa säännössä. Vielä heti sotien jälkeen pidettiin normaalina, että moottori kulutti öljyä 0,5 l/1000 km. On päivänselvää, ettei tuollainen kulutus ole tänä päivänä normaalia.

Suosittelen, että viet auton liikeeseen ja ilmoitat, että auto pitää saada kuntoon. Jos vaatimuksesi torjutaan, suosittelen kääntymistä kunnallisen kuluttajaneuvojan puoleen. Myyjä kun tuskin on ilmoittanut, että auton kuuluu kuluttaa 12,5 litraa 50&nbsp:000 kilometrin matkalla.

Sitä LongLife-öljyä tuskin kannattaa käyttää. Tavallinen öljykin riittää, kunhan käytetään tavalliselle öljylle tarkoitettuja vaihtovälejä.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.