Kysymys:

Ostin uudet talvirenkaat (Gislaved NF3) alkukesästä. Nyt katselin renkaita autotallissa ja huomasin, että yksi rengas on valmistettu vuonna 2002, ennen vuoden puolta väliä. Loput 3 on valmistettu 2004. Mitä mieltä olette tämmöisestä?

Minusta 2002-mallin rengas ole samanlainen, kuin uusi, vaikka mallimerkintä olisikin pysynyt samana. Lisäksi kumi kovettuu ajan myötä, vaikkei rengas olisikaan käytössä.

Tapio Ketonen:

Renkaiden rakenteeseen ja kumiseoksiin saattaa tulla muutoksia kesken vuottakin. Näistä ei kuitenkaan tiedoteta, ja yleensä vaikutukset renkaiden ominaisuuksiin ovat marginaalisia.

Rengaskauppiaat kyllä väittävät, että renkaat eivät varastossa ollessaan kovetu, prosessi alkaa vasta sitten, kun renkaat ovat olleet käytössä. Asiasta siis ollaan erimielisiä, mutta ihannetilanne tietenkin olisi, että kaikki renkaat olisivat samaa valmistuserää.

Arvelisin kuitenkin, ettei tuosta asiasta ole käytännön haittaa. Voithan silti toki kysäistä kauppiaalta, voisiko hän vaihtaa kumit samanikäisiksi, ellet vielä ole niillä ajanut.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.