Kysymys:

Auttakee hyvät immeiset! Olen kohta kolmekymppinen neitokainen ja nyt on iskenyt kerta kaikkiaan autokuume. En ymmärrä autoista tuon taivaallista, joten käännyn vinkkien toivossa puoleenne. Rahaa olisi käytettävissä 10 000 euroa. Auto tulisi sekä matka- että kaupunkiajoon.

Arvostan erittäin paljon turvallisuutta sekä "viattomuutta", koska en itse osaa autoa korjata. Näppituntumalta kiinnostavilta yksilöiltä vaikuttavat vw golf, opel astra, ford focus, seat ibiza.... Suosittelisitteko kenties jotakin näistä?

Toyotat ja Nissanit saavat niminä karvat nousemaan pystyyn, mutta olenko turhaan ennakkoluuloinen. Vai olisiko kaikkein paras vaihtoehto säästää muutama tonni lisää ja hankkia aivan uusi auto? Tuhannet kiitokset vastauksesta!

Tapio Ketonen:

Vastasin juuri tuolla toiseen kysymykseen, että en suosittele mitään autoa. Kaiken uhallakin toteaisin, että jos haet toimintavarmaa autoa, niin juuri noista "karvoja pystyyn nostattavista" ne varmimmat ajopelit löytyvät.

Kymppitonnin Corolla tai Almera on hyvä ja luotettava auto, joka ei kaipaa juuri muuta kuin bensaa tankkiin ja määräaikaishuoltoja. Ruosteenestoon kannattaa toki käyttää muutama satanen. Auto toki kannattaa ennen ostoa tutkituttaa asiantuntijalla, mutta sitä vartenhan asiantuntijat, esimerkiksi autotohtoriasemat ovat olemassa.

Uusi auto on toki hieno vaihtoehto, mutta se on uusi vain ensimmäisen päivän. Sitten sekin on jo käytetty. Uuden auton arvo laskee alussa hyvin nopeasti, myöhemmin arvo alenee suoraviivaisemmin.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.