Kysymys:

Ostin noin kaksi viikkoa sitten AvMap Geosat 2C -autonavigaattorin. Tuulilasi 3/2005:ssa oli sivun mittainen juttu navigaattorista. Artikkelissa sanotaan, että uusimpiin Geosat 2C -versioihin olisi tehty lisäyksiä, jolla laite antaisi ajo-ohjeet sekä muut toiminnot suomeksi.

Koska omassa Geosat 2C:ssä ei ole tarjolla suomenkieltä, otin yhteyttä laitteen valmistajaan, italialaiseen AvMap:iin. He kertoivat minulle, että kyseiseen laitteeseen ei ole tällä hetkellä tarjolla suomenkielisiä valikoita ja ajo-ohjeita.

Eli kysymykseni kuuluukin: oliko jutussanne mainitut laitteen suomenkieliset ajo-ohjeet ja valikot ns. "potaskaa", vai löytyykö maahantuojalta itse modifioitu softa, jolla laitteeseen saa ympättyä mukaan suomenkielen?

Tapio Ketonen:

Tässä oli jälleen selkeä esimerkki siitä, ettei IT-alan kauppiaiden puheisiin kannata luottaa. Jutun tekijä on saanut maahantuojan edustajalta tiedon tulleista muutoksista, mutta tiedot eivät näemmä olekaan pitäneet paikkaansa. Ne olivatkin vain kaavailuja, jotka eivät olekaan toteutuneet. Opetus on, ettei pidä kirjoittaa muuta kuin minkä itse näkee.

En nyt löytänyt edes koko laitteelle maahantuojaa, varmaan minulla jossakin on sellainen nimikortti, missä tuo tieto olisi, mutta ainakaan Google ei löytänyt suomeksi yhtään nettisivua, jolla AvMap-tuotteista olisi kerrottu yhtään mitään. Pahimmassa tapauksessa laite ei enää ole kenenkään tuontiohjelmassa, toivottavasti näin sentään ei ole käynyt.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.