Kysymys:

mistä löytyy lista esim.saksalaisten merkkityytyväisyydestä ja katsastusten hylkäyksistä merkeittäin?

Tapio Ketonen:

Hylkäystietoja ei niinkään ole julkaistu, mutta kylläkin tietoja siitä, missä kohteissa vikoja on esiintynyt. Saksalaiset katsastusyhtiöt julkaisevat tilastotietojaan lehtien erikoisnumeroissa. TÜV Auto Report ilmestyy vuosittain alkuvuodesta. Aiemmin TÜV julkaisi sen kokonaan itse, mutta jo useamman vuoden ajan lehden toimitustyön on tehnyt saksalainen Axel Springer -kustantamo ja lähinnä sen kustantaman AutoBild-lehden toimitus.

Lehti ei tule AutoBildin tilaajille, vaan se on ostettava erikseen. Jostakin syystä Suomen lehtijakelumonopoli Rautakirja ei ole pitänyt tätä erikoisnumeroa myynnissä Suomessa. Erikseen tilaamalla sen on kyllä saanut. Toinen vaihtoehto on pyytää jotakuta Saksassa käyvää kaveria ostamaan se sikäläisestä lehtikioskista. Vuoden 2005 numero maksoi siellä 3,60 euroa.

Kilpailevan organisaation DEKRAn katsastustilastot taas julkaistaan Auto motor und sport -lehden erikoisnumerossa. Sekin ilmestyy tammikuussa. Sekään ei tule tilaajille automaattisesti. Tätä lehteä sai jo tänä vuonna myös Suomesta hintaan 5,90 euroa. Saksassa lehden hinta oli 3,90 euroa.

Käyttäjien tyytyväisyyttä varmaan mitataan myös Saksassa, mutta enpä nyt löytänyt tietoja siitä, missä noita tietoja julkaistaan.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.