Kysymys:

MOI!! Pitääkö kevytperävaunuksi rekisteröidyssä jarrullisessa asuntovaunussa olla nastarenkaat jos vetoautossa on? Vaunu on vuosimallia 1968, tehdastekoinen ja kokonaispaino on 680kg!! Katsastusasemalla ei osattu vastata tähän kysymykseen!! Toivottavasti te osaisitte auttaa.

Tapio Ketonen:

Asia selviää harvinaisen helposti lukemalla asetusta ajoneuvojen käytöstä tiellä.

16. pykälä, kohta 2: Henkilöautossa (M1-luokka), jonka kokonaismassa on enintään 3,5 tonnia, ja pakettiautossa (N1-luokka), kokonaismassaltaan enintään 3,5 tonnin erikoisautossa sekä kokonaismassaltaan yli 0,75 tonnin ja enintään 3,5 tonnin perävaunussa (O2-luokka) on joulu-, tammi- ja helmikuun aikana käytettävä talvirenkaita, joiden kulutuspinnan pääurien syvyys on vähintään 3,0 mm.

17. pykälä, kohta 2: Kokonaismassaltaan yli 0,75 tonnin ja enintään 3,5 tonnin perävaunussa (O2-luokka) on käytettävä nastarenkaita, jos vetoautossa on sellaiset

Elikkä ei tarvitse käyttää nastoja eikä edes talvirenkaita. Suosittelen kuitenkin käyttämään nastoja, jos veturissa on sellaiset, koska jarrut voivat saada kesärenkaisen vaunun tekemään ihmeellisiä temppuja.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.