Kysymys:

Hei ! Kävi asken silleen, että autolla ajaessa hävisi kaikki virrat, himmeni ja lopulta hävisi kokonaan. Sain ohikulkijalta virtaa ja taas tuli valot ja auto lähti käyntiin. Vähän ajan päästä kävi samanlailla uudestaan. Auto on vm. -89 mercedes benz 250 D. Akku ihan uusi ja paras mahdollinen. Mikään varoitusvalo ei palanut ! Onko tietoa mistä vika voisi johtua ? Kiitollinen avusta !!

Tapio Ketonen:

Ilmeisesti Mersun laturin kilometrit ovat tulleet täyteen. Vika voi olla vaikkapa tasasuuntaajassa tai säätimessä. Laturi lataa, mutta latausjännite on liian matala. Akun navoilta mitattuna sen pitäisi olla suuruusluokkaa 14,2 volttia, ja tähän pitäisi päästä tyhjäkäynnilläkin tai ainakin vain vähän sitä korkeammmilla kierroksilla.

Kätevimmin saat homman kuntoon käymällä autosähkökorjaamolla ja asennuttamassa uuden laturin. Latureita on tarjolla myös vaihto-osina, jolloin kustannus jää hieman pienemmäksi.

Tee-itse-mies - anteeksi henkilö - saa toki laturin vielä edullisemmin kuntoon etsimällä itse vian ja vaihtamalla viallisen osan. Korjaamolla tällainen kunnostaminen kuitenkin tulee yleensä kalliimmaksi. Vaihto-osassa ovat myös muut osat eli lähinnä laakerit, hiilet ja niiden liukurenkaat kunnossa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.