Kysymys:

Onko primeran jarruputkien ruostuminen ominaista merkille? Missä vaiheessa ruostumiseen on puututtava? Omassani olen havainnut ruostumista takana, jossa putket tulevat keskiholvista ulos.

Tapio Ketonen:

Ruostuminen on tyypillistä kaikille merkeille, sitä tapahtuu aina, kun rauta ja ilman happi pääsevät tekemisiin keskenään. Jarruputket ovat hankalassa paikassa alustassa. Putkien pinnassa olevan maalin suojauskyky ei riitä pitkään.

Putkien kunto kannattaa tutkia raaputtamalla ruotunutta kohtaa. Jos kyseessä on vain kevyt pintaruoste, silloin riittää, kun raapii ruosteen irti. Putket voi suojata suihkuttamalla niihin kotelosuoja-aerosolia. Kyseinen aine on hyvin notkeaa, joten sitä ei tartu pintaan kovin paljon yhdellä kertaa. Kunnollisen suojauksen saamiseksi käsittely kannattaa toistaa pari kertaa, kun aine on välillä kuivunut.

Kotelosuoja-aine on muutenkin hyvä aine vanhan auton alustan ruosteenestoon. Irtoruoste kannattaa aina poistaa, mutta kaikkea ei kuitenkaan saa pois. Ohut aine tunkeutuu ruosteen huokosiin ja tarttuu tästä syystä hyvin kiinni. Paksumpi suojamassa ei tätä tee yksinään, mutta jos alle on ensiksi suihkutettu kotelosuojaa, siihen tuo paksumpi aine ottaa oikein hyvin kiinni.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.