Kysymys:

Osaatteko kertoa mitkä ovat nykyiset mahdollisuudet rakentaa isosta
linja-autosta matkailuauto? Riittääkö BC ajokortti jos istumapaikkoja laittaa vain yhdeksälle? Minun käsityksen mukaan linja-autolla saa ajaa C-kortilla, jos kyydissä on 1+8 ihmistä. Onkohan asia näin?

Tapio Ketonen:

Noinhan monet ovat tehneet. Mutta kyllä se vanha linjuri on melkoinen rohjo. Se kuluttaa paljon polttonestettä, ja koska painoa on paljon, myös käyttövoimavero on aika suuri. Ei siinä oikein ole mieltä. Hyötytilaa on kuitenkin yllättävän vähän, ja vanhoissa linjureissa tuppaa olemaan aika lailla korjattavaakin. Hyötyajoneuvojen osat osaavat olla aika hyvissä hinnoissa.

En nyt osaa sanoa, mikä se matkailubussi ajoneuvoluokaltaan nykyisin on, mutta ei se enää mikään linja-auto ole, kun se on muutoskatsastettu matkailuautoksi. Ei se enää voi olla erikoisautokaan, koska se ajoneuvoluokka poistui jo vuosia sitten.

Linja-autoa saa ajaa C-kortilla ilman matkustajia, mutta matkustajien kuljettamiseen tarvitaan D-kortti. Tällainen pykälä on olemassa, jottei liikenneyhtiöiden tai korjaamojen asentajilla tarvitsisi olla D-korttia. Aivan samoin perävaunullista kuorma-autoa saa kuljettaa ilman kuormaa pelkällä C-kortilla. Kuorma, oli se miten pieni tahansa, edellyttää kuskilta CE-korttia.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.