Kysymys:

Ostin juuri Audi A3:en ja muuten hyvässä autossa on humiseva häiritsevä ääni joka tunkeutuu auton sisään ajaessa. Ääni kuuluu jo alhaisissa nopeuksissa. Talvirenkaina on Continentalin uudet nastarenkaat jotka pitäisivät olla markkinoiden hiljaisemmat. Huoltoporukka on ajannut autolla ja eivät löytäneet mitään erikoista.

Mistä ääni voi johtua? Kattotelineitä ei ole. Onko vastaavanlaisia kysymyksiä tästä mallista tullut ennen häiritsevän äänen takia? Mitä asialle voi tehdä, sillä humina ottaa ajoilon pois?

Tapio Ketonen:

Jos autossa ei ole vikaa, niin Suomen karkea tiepäällystehän se ilmeisesti tuohon on syyllinen. Menepä sillä Audillasi ajamaan vaikka Saksaan, niin kyllä menee hiljaisesti.

Karkeasta tiepinnasta johtuu koriin värähtelyä, joka kertautuu eli saa aikaan resonanssin jossakin päin korin rakenteita. Ääni siis ei johdu renkaista tai nastoista. Itse asiassa talvirenkailla tuota melua tulee yleensä vähemmän kuin kesärenkailla, koska kulutuspinnan kumi on pehmeämpää. Melua siis on etenkin alkukeväästä odotettavissa vielä enemmän.

Kesän lämpimillä keleillä päällyste muuttuu sileämmäksi, koska kivet painuvat syvemmälle bitumiin. Loppukesästä siis melu hieman hellittää.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.